top of page

Geschiedenis

Het initiatief voor het oprichten van een vespaclub in de streek is toevallig ontstaan tijdens de zomervakantie van 2008

in Aalst op het terras van De Zwarte Kat.  Het doel van de club is om in contact te komen met andere Vespa liefhebbers in de regio Aalst, Dendermonde, Asse en omstreken.  Op 9 oktober 2008 werd de feitelijke Vespa vereniging Il Triangolo D'Oro gesticht. 

Op 16 november 2009 werd werd de feitelijke vereniging omgevormd naar de vzw Vespa Club Il Triangolo D'Oro.  Sinds de start van de club bleef het aantal clubleden jaar na jaar stijgen en kreeg de club in de gouden driehoek meer naambekendheid.

 

 

Het kersverse nieuwe clublogo verwijst naar het tandwiel van Vespa, dat een begrip is over de hele wereld. De vermelding dat het hier gaat om een club van die beroemde naam, geeft ook ons groot samenhorigheidsgevoel weer. Het silhouet in het logo van onze geliefde tweewieler geeft het beeld weer die wij als Vespa liefhebber steeds meedragen. Naast de Italiaanse clubnaam die verwijst naar de Gouden Driehoek tussen de steden Antwerpen, Brussel en Gent, waar onze leden hoofdzakelijk vandaan komen, vermelden wij ook met fierheid het jaar van oprichting van onze club, om ons te herinneren aan de weg die wij reeds hebben afgelegd om onze doelstelling te bereiken, namelijk, een familiale club zijn, waar iedere vespist welkom is.

bottom of page